viernes, junio 05, 2009

Estem bojos

La Comissió d’Estudis Fallers Torrentins naix després de moltes converses i raonaments entre un grup de fallers de Torrent preocupats fonamentalment per la documentació escrita i visual de la festa i per la transmissió d’esta documentació a la societat. Ens hem adonat que la història de les falles de Torrent és desconeguda per la majoria dels propis fallers, que diversos estudis que apareixen tots els anys en els llibrets de diferents comissions no tenen difusió ni dins ni fora del món de la festa, que obtindre fotografies de les falles de cada any és en aparença una tasca quasi impossible, i això ha fet que ens decidim a tirar avant este projecte.


La Comissió d’Estudis Fallers Torrentins, no és una entitat tancada, al contrari, necessita de la col.laboració de tots els fallers, de tots els torrentins, i de tota aquella persona que puga aportar documentació, propostes i ganes de difondre les falles torrentines per tot arreu.


El primer repte que ens hem proposat és recopilar els llibrets de les comissions falleres de Torrent al llarg dels anys i digitalitzar-ho per a posar-ho a l’abast de tots. És un repte molt ambiciós, i tot i això, no volem que siga l’únic, encara que això ja depén de la disponibilitat que tinguem i de l’ajuda que trobem. Així que de moment vos demanem ajuda per a recopilar els llibrets torrentins de tota la història per a fer-los públics i que es convertisquen en la primera base de dades que puga oferir la COMFET

No hay comentarios: